Advertentie

Huidige diesel en benzine prijs


Diesel € 1,229
Benzine € 1,576

Wat wordt het? Diesel of Benzine?

Het Nederlandse wagenpark is vrij divers. We hebben een grote vloot aan benzine auto’s op de wegen rijden met daarbij een kleinere vloot auto’s die rijden op LPG en een groep die rijdt op diesel. Daarnaast is er een groeiende groep wagens die worden voortgedreven door elektromotoren. Bij het kopen van een nieuwe auto wordt de keuze om die reden steeds moeilijker. Want welke brandstof gaat het worden? Je kiest immers voor een langere periode. Een auto gaat zomaar tien jaar mee. Los van de verwachtingen dat elektrisch aangedreven auto’s de toekomst hebben houden we het hier bij de opties tussen benzine en diesel. Diesel of benzine, wat wordt het?

Geen verschillen meer merkbaar tussen benzine of diesel

Diesel heeft als voordeel dat het goedkoper is dan benzine. Dat is altijd al zo geweest. Maar diesel stond vroeger bekend als een stinklucht en werd al snel bestempeld als armoedig. Een auto die rijdt op diesel heeft nooit veel aanzien gehad, integendeel. Maar de tijden zijn veranderd. Als je een auto met een benzinemotor naast een auto met een dieselmotor zet dan hoor, ruik en merk je het verschil nagenoeg niet. Je moet een kenner zijn om de twee motoren uit elkaar te halen. Bij de optie tussen benzine of diesel kunnen we dus stellen dat de reden die hier voor genoemd werden kunnen worden weggestreept.

Factoren die bepalend zijn voor prijs auto op diesel

Merkbare verschillen tussen diesel of benzine kunnen we vooral vinden op financieel vlak. Bij het oriënteren naar een andere auto zal je al snel merken dat dezelfde auto die jij heel leuk vind een stuk duurder is in de diesel uitvoering. Veel mensen vinden dat vreemd want, waarom moet die aanschafprijs nu zoveel hoger zijn. Op een gemiddelde middenklasser spreken we al snel over enkele duizenden euro’s. De reden dat een diesel auto duurder is in aanschaf komt door de complexiteit van de motor. Die is daarnaast groter in formaat en zwaarder. De complexiteit in de samenstelling is één. Het gewicht van een dieselmotor speelt meer mee want de uiteindelijke wegenbelasting is afhankelijk van het gewicht van je auto. Een zware motor is dus duurder in belasting.

Dieselmotor kan 500.000 kilometer aan

Als je een duurzame afweging wilt maken tussen diesel of benzine dan kan je eens kijken naar de levensduur van een dieselmotor. Hiervoor kan je te rade gaan bij een garage. Al kan Google je in kortere tijd voldoende informatie geven om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Het blijkt namelijk dat auto’s met een dieselmotor 500.000 kilometer kunnen rijden. Benzinemotors moeten vaak voor de helft van dit aantal onder handen worden genomen. Bij het kiezen tussen diesel of benzine kan je dus meenemen dat een dieselmotor duurzamer is en dus minder kosten in onderhoud met zich meebrengt.

Wegenbelasting punt van aandacht bij kiezen tussen benzine of diesel

Bij het wikken en wegen tussen diesel en benzine is de wegenbelasting een punt van aandacht. In Nederland betalen we namelijk wegenbelasting over onder meer het gewicht van het voertuig. De hoogte van de wegenbelasting verschilt per provincie en je kunt online de tabel voor jouw provincie raadplegen. Je ziet dan de verschillen tussen diesel en benzine duidelijk weergegeven. Diesel is een stuk duurder in wegenbelasting dan benzine. Voor veel mensen is dat voldoende reden om geen diesel auto te kopen. Maar als je rond de 40.000 kilometer op jaarbasis rijdt zie je dat er een verschuiving plaats vindt. Diesel wordt dan aantrekkelijker. Het omslagpunt is een combinatie van aankoopprijs, brandstofprijs en belasting.

Prijsverschil tussen benzine of diesel

Als je bij een tankstation aankomt dan zie je dat de prijs van diesel lager ligt dan die van benzine. Dat is al jaren zo en de verwachting is dat die prijsverschillen voorlopig zo zullen blijven. Die lagere prijs voor een liter diesel kan je helpen bij het kiezen tussen diesel of benzine als je op zoek bent naar een andere auto. Houd hierbij goed in de gaten dat je wel flink wat kilometers moet rijden op jaarbasis om een omslag punt te bereiken waar het in alle opzichten voordeliger uitpakt om een auto met dieselmotor te hebben.